preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579244
Ovaj mjesec: 2009
Ovaj tjedan: 411
Danas: 29
Čitanjem do zvijezda 2015./ 2016.

Županijsko natjecanje u  znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“

Pročitajte članak na portalu: http://www.profil-klett.hr/skolski-portal/zupanijsko-natjecanje-u-znanju-i-kreativnosti-citanjem-do-zvijezda

 

       Županijsko natjecanje u  znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ provedeno je  22. veljače 2016. od 9:00 do 13:00 sati u OŠ Podmurvice u Rijeci.

U kvizu je  sudjelovao 21 učenik,a njih četiri su predstavljali kreativni uradak – plakat.

Povjerenstvo u sastavu:

Alida Devčić Crnić, dipl. bibl. OŠ Podmurvice, predsjednica  povjerenstva i organizatorica natjecanja te članice povjerenstva: Gabrijela Mahmutović,  mag. bibl.  SŠ za elektrotehniku i računalstvo, Rijeka i Jasminka Bertović Pupić, dipl. bibl. OŠ „Sveti Matej“ iz Viškova

ispravilo je i pregledalo radove te je poredak sljedeći.

Škole i zbrojeni bodovi ekipa:

     1.OŠ Nikola Tesla =  127 bodova

Ekipa u sastavu: Vita Pervan, Maja Mršić i Lorena Kalić;  mentori: Dario Abram i Ivana Smolčić Padjen.

     2.OŠ Brajda = 109 bodova

Ekipa u sastavu: Lucija Pejković, Marija Šoda i Marko Urem; mentorica: Tatjana Krpan Mofardin.

    3.OŠ Podmurvice= 92 boda

Ekipa u sastavu: Lena Matejčić, Anamarija Buršić, Maja Veranič; mentorica Tijana Krmpotić.

 

 

Četvrto, peto, šesto i sedmo mjesto dijele OŠ Srdoči,  OŠ Pećine, OŠ Ivana Zajca

i OŠ Klana.

Ekipa iz OŠ Ravna Gora bila je spriječena i nije došla na natjecanje.

 Plakat su  izradile četiri škole i poredak je sljedeći:

1.OŠ Ivana Zajca, učenica: Laura Vidović, mentorica Koraljka  Mahulja-Pejčić

Obrazloženje: Plakat je izrađen kombiniranom tehnikom te likovno i tekstualno usklađen. Učenica je jasno obrazložila njegovu namjenu i naglasila temu knjige – odrastanje.

2.OŠ Srdoči, učenik: Sven Puhalo Kaštelan, mentorica: Nensi Čargonja Košuta

 

 

Obrazloženje: Koncizan, efektan i moćan plakat. Učenik je jasno obrazložio namjenu, a njegove su prezentacijske sposobnosti vrlo dobre.

 

3.OŠ Nikola Tesla, učenica: Maja Mršić  mentorica: Ivana Smolčić Padjen

 

 

4.OŠ Podmurvice, učenica: Lucija Jadrić  mentorica: Tijana Krmpotić

 

Osim samog natjecanja održan je i kratak program:

Lutkari 1. razreda OŠ Podmurvice, mentorice Biljane Grbić,  izveli su Crvenu loptu, a recitatori: Antonio Valenčić, mentorice Tijane Krmpotić, pjesmu Trešete te Enia Žufić, mentorice Ane Troskot, tekst Julijane Adamović Da ti pamet stane.

   Učenici i mentori te izvođači nagrađeni su poklonima Nakladničkih kuća Profil Klett i Alfa čemu su se djeca naručito veselila.

 

 

 

Prve dvije ekipe i  dva učenika koji su kreativno najuspješniji u izradi  plakata idu na Državno natjecanje „Čitanjem do zvijezda“ krajem travnja u Čakovcu.

 

Želimo im sreću na natjecanju!

 

Čitanjem do zvijezda

U ponedjeljak, 22. veljače, naša je škola bila domaćin županijske razine natjecanje „Čitanjem do zvijezda“.  Naime, riječ je o natjecanju koje se sastoji od dva dijela: ispita i izrade plakate.

Natjecatelji su trebali pročitati tri knjige: „Poljubit ću je uskoro, možda“, Šime Storića, „Svašta u mojoj glavi“, Mire Gavrana i „Suvišan u svemiru“, autora Milivoja Matošeca. Natjecatelji s tri pročitane knjige morali su riješiti ispit. Onima koji su radili plakat bilo je dovoljno da pročitaju samo „Poljubit ću je uskoro, možda“. Njihov je zadatak bio prikazati knjigu i povezati njenu tematiku s tematikom natjecanja - odrastanjem. U školu je došlo sedam ekipa i predstavljena su četiri plakata. U natjecanju su sudjelovale i učenice naše škole: Anamarija Buršić, Lena Matejčić, Maja Veranič i Lucija Jadrić. Prije samoga natjecanja, priredili smo učenicima kratku priredbu dobrodošlice na kojoj su nastupili samo neki od učenika koji su nastupili na Lidranu.

 

Natjecanje je održano u dvije učionice, ispit se pisao šezdeset minuta, iako je većini natjecatelja bilo dovoljno i puno manje vremena. Družili smo se u školskoj knjižnici te smo s nestrpljenjem iščekivali rezultate. Učiteljica Likovne kulture procijenila je izglede plakata, a učenice su izvrsno prezentirale svoje radove. Plakat koji je prezentirao našu školu izradila je Lucija Jadrić, učenica 6.a razreda.

Nakon objavljivanja rezultata najsretniji su bili pobjednici koji odlaze na državno natjecanje: OŠ Nikola Tesla i OŠ Brajda. Naša je skupina bila treća, jako smo zadovoljne rezultatom jer smo sudjelovale prvi puta i znamo da ćemo dogodine rado sudjelovati ponovno i biti još bolje. Čestitamo svim natjecateljima, nadamo se da su zadovoljni rezultatima i da ćemo se opet družiti.

                                                                Anamarija Buršić i Lena Matejčić, 6.b

 

 

 

 

 

 

 

Čitanjem do zvijezda

S početkom ove školske godine u našoj je školi oformljen i klub čitatelja "Čitatelji ispod hrasta" koji se sastaje jednom u dva tjedna. Čine ga učenici 6. b razreda, a Elena Superina narisala je i prigodan logo.

 

Prvi zadatak čitateljskog kluba bio je pročitati tri knjige za natjecanje "Čitanjem do zvijezda". Danas je održana školska razina natjecanja, a natjecalo se šestero učenika. Sva pitanja u testu odnosila su se na tri zadane knjige: Poljubit ću je uskoro, možda, Šime Storića; Svašta u mojoj glavi, Mire Gavrana i Suvišan u svemiru, Milivoja Matošeca.

Najuspješnije su bile: Lena Matejčić, Anamarija Buršić i Maja Veranič koje će se kao ekipa natjecati u siječnju na županijskoj razini.

Čestitamo im i želimo puno uspjeha na natjecanjima koje slijede!

 

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju