preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579244
Ovaj mjesec: 2009
Ovaj tjedan: 411
Danas: 29
 

Prijave za upis u prvi razred OŠ Podmurvice

 

Dragi roditelji budućih prvašića,

prijave za upis u prvi razred za školsku godinu 2021./2022. održat će se od 25. do 29. siječnja 2021. godine. U nastavku donosimo informacije o upisima i načinu prijave.

 

INFORMACIJE O PRIJAVI

Prijave za upis u Osnovnu školu Podmurvice provodit će se elektroničkim i telefonskim putem zbog trenutne epidemiološke situacije.

Poveznica za prijavu djeteta je  https://forms.gle/87snMjhNNYMnRpVu7  do 29. siječnja. Bit će potrebno priložiti dokument s OIB-om i adresom djeteta. Ako dijete ima svoju osobnu iskaznicu, tada je dovoljno priložiti presliku iste, ako nema, potrebno je priložiti rodni list/izvadak iz matice rođenih i presliku osobne iskaznice roditelja s adresom na kojoj je dijete prijavljeno ili potvrdu o mjestu prebivališta/boravišta djeteta. Također, osim kontakt broja roditelja bit će važno navesti adresu elektroničke pošte barem jednog roditelja. S daljnjim tijekom utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole roditelji će biti upoznati nakon prijave. Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 678 178 ili na e-mail nada.kegalj@skole.hr  (kontakti psihologice Škole).

 

ŠKOLSKI OBVEZNICI

u prvi razred školske godine 2021./22. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena od 1. travnja 2014. godine do 31. ožujka 2015. godine, kao i djeca kojoj je u prethodnoj školskoj godini odgođen upis ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

 

PRIJEVREMENI UPIS

Iznimno, za dijete rođeno od 1. travnja 2015. do 31. prosinca 2015. godine, roditelj/skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2021. godine podnijeti zahtjev za uvrštenje djeteta u popis školskih obveznika pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10 ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz obrazloženi zahtjev roditelj/staratelj prilažu: presliku osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta ako je dijete bilo uključeno u predškolski program. Upravni odjel za odgoj i obrazovanje donosi rješenje o prijevremenom upisu za pojedino dijete na temelju mišljenja stručnog povjerenstva za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta PGŽ-a. Obrazac zahtjeva za prijevremeni upis je u prilogu.

 

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE I LIJEČNIČKI PREGLED

Prije upisa u školu Stručno povjerenstvo će utvrditi psihofizičko stanje djece koje će se održati u prostorijama OŠ Podmurvice, a liječnički pregled djece obavit će dr.Jadranka Vrcelj Šanko u dispanzeru Studentska 1 u Rijeci (preko puta Pomorskog fakulteta)

Roditelji/staratelji će o terminima pregleda biti obaviješteni elektroničkom poštom ili telefonskim putem nakon prijave.

 

ODGODA UPISA

Stručno povjerenstvo škole predložit će Upravom odjelu odgodu upisa u 1. razred osnovne škole osobito ako:

  • procijeni na temelju neposrednoga pregleda i dostavljene dokumentacije o psihofizičkom stanju djeteta da bi odgoda upisa pozitivno utjecala na djetetov psihofizički razvoj,
  • se dijete nalazi ili će se početkom nastavne godine nalaziti na liječenju ili rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi u trajanju duljem od mjesec dana, ali samo u slučaju da u zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se dijete liječiti/rehabilitirati nije organizirana nastava ili ako je dijete uključeno u rehabilitacijske postupke koji će prema procjeni stručnjaka značajno utjecati na njegov psihofizički razvoj.

 

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE DJETETA OD UPISA

Privremeno oslobađanje djeteta od upisa u prvi razred osnovne škole ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole Upravnom odjelu podnosi roditelj/staratelj djeteta. Zahtjev se dostavlja  pisanim putem ili osobno Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Rijeka, Riva 10. ili elektronskom poštom na adrese meri.varqa@pgz.hr   ognjen.simis@pgz.hr  ili ingrid.mrdjen@pgz.hr

Uz Zahtjev je  obvezno prilaže: preslika osobne iskaznice roditelja ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta ili boravišta, rješenje o ostvarivanju prava po posebnim propisima, medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Obrazac zahtjeva za privremeno oslobađanje  je u prilogu.

 

 

UPIS DJETETA U ŠKOLU DRUGOG UPISNOG PODRUČJA

Ukoliko iz nekog razloga želite upisati dijete u našu školu, a ne pripadate našem upisnom području, molimo vas  da predbilježite dijete u školu koju pripada, a nama na e-mail nada.kegalj@skole.hr dostavite Zahtjev za upis.

Zahtjev za upis djeteta u školu drugog upisnog područja je u prilogu.

 

 

PRILOŽENI DOKUMENTI:

 

  1. Više informacija o upisima možete potražiti na:  www.pgz.hr
  2. Javni poziv Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko goranske županije

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Poziv-planupisa2021-22.pdf

  1. Informacije o upisu

https://www2.pgz.hr/doc/dokumenti/2020/obrasci/skolstvo/Informacija-upisi-21-22.pdf

  1. Obrazac Zahtjeva za prijevremeni upis

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206%20-zahtjev%20za%20prijevremeni%20upis.pdf

  1. Obrazac Zahtjeva za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred

https://www.udukz.hr/datoteke/DD/Obrazac%206-zahtjev%20za%20privremeno%20osloba%C4%91anje%20upisa%20u%20prvi%20razred.pdf

  1. Zahtjev za upis djeteta s drugog upisnog područja

/upload/os-podmurvice-ri/images/static3/1556/File/Zahtjev%20za%20upis%20drugih%20upisnih%20podrucja.doc

 

 

Ponavljamo

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju na broju telefona  051 678 178 ili na e-mail nada.kegalj@skole.hr  (kontakti psihologice Škole).

 

 

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju