preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579253
Ovaj mjesec: 2018
Ovaj tjedan: 420
Danas: 38
 

Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti"

   

Školska godina 2015./2016.

2015-1-HR01-KA101-012767

KA1- Mobilnost odgojno-obrazovnih djelatnika u školskom obrazovanju

 

Dragi roditelji i učenici!

Od početka nove nastavne godine započeli smo s radom na novom projektu Centar za osobni rast i razvoj-Usudi se misliti u okviru programa Erasmus+ KA1. Krajem svibnja ove godine Agencija za mobilnost i programe Europske unije izvijestila nas je kako je naš projekt visoko ocijenjen i kako su odobrena financijska sredstva za njegovu provedbu.Time smo potvrdili kako nastavljamo graditi europsku dimenziju Škole i njegovati multikulturalnost, višejezičnost i suradnju. U Školi će u okviru provedbe projekta saživjeti niz aktivnosti koje smo predvidjeli i o  kojima ćemo vas redovito izvještavati na našoj web-stranici. Svi koji to žele mogu nam se priključiti kako bismo do kraja nastavne godine ostvarili sve predviđene ciljeve i još jednom pokazali kako se "sve može kad se male ruke i mozgovi slože".

Sva pitanja i prijedloge možete uputiti projektnom timu kojeg čine: Dubravka Dužević, ravnateljica Škole, Sanja Čop-Barbarić, učiteljica kemije , koordinatorica, Nada Kegalj, psihologica, Roberta  Bonassin, učiteljica talijanskog jezika i  Ana Troskot, učiteljica razredne nastave.

 

O programu Erasmus + KA1

Erasmus+ program je EU-a u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. ̶ 2020. Svrha je programa Erasmus+ podržati napore država sudionica da učinkovito iskoriste mogućnosti europskog ljudskog i socijalnog kapitala, pritom potvrđujući načelo cjeloživotnog učenja povezivanjem potpore formalnom, neformalnom i informalnom učenju u područjima obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Ključna aktivnost 1 podrazumijeva mobilnost školskog osoblja (učitelja i stručnih suradnika) u druge zemlje u svrhu edukacije s ciljem upoznavanja odgojno-obrazovnih sustava i razmjene iskustava.

Ciljevi našeg projekta:

Projekt želimo provesti kako bismo unaprijedili sva područja školskog kurikuluma, osobito osobnog i socijalnog razvoja, upravljanja ljudskim resursima, jezično-komunikacijskog, prirodoslovnog i umjetničkog područja. Kako bismo učitelje i učenike osposobili za kreativno i kritičko mišljenje te vršnjačko učenje želimo u Školi oformiti "Centar za osobni rast i razvoj" u okviru kojeg će djelovati svi učitelji, a za koje će plan i program rada osmisliti učitelji uključeni u projekt.  Program bi nadograđivali tijekom školske godine i uključili ga u kurikulum za šk. god. 2016./2017. Budući da svaka učiteljica i ravnateljica uključena u projekt predstavljaju određeno područje (učiteljica razredne nastave-kreativnost, učiteljica talijanskog jezika- strani jezici, učiteljica biologije i kemije-prirodoslovno područje, psihologica Škole-suradničko učenje i poučavanje, ravnateljica Škole-upravljanje), cilj nam je objediniti stečena znanja i implementirati ih u rad Centra.

Ishodi:

Učenici će moći bolje komunicirati na stranom jeziku, razviti nove metode učenja, kritičkog mišljenja i rješavanja problema, uspostaviti uzročno-posljedične veze, predložiti aktivnosti i mišljenja u svakodnevni rad i poboljšati vršnjačko i suradničko učenje i poučavanje te ostale kompetencije.

Učitelji će moći: poboljšati upravljačke sposobnosti i poboljšati upravljanje ljudskim resursima, uspješnije komunicirati na stranom jeziku, primijeniti nove nastavne metode u redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima, implementirati metode kritičkog i kreativnog načiniti plan održive škole, pratiti vlastiti napredak i uspješno komunicirati.U projektu će sudjelovati svi učenici kroz redovitu nastavu (od 1.-4. razreda, izborni talijanski jezik, biologiju i kemiju), izvannastavne aktivnosti (literarna, dramska skupina, mladi ekolozi, debatni klub), međupredmetno koreliranje i nova kurikulumska područja (održiva škola, vršnjačko učenje i poučavanje učenika i učitelja).

Škola će nastaviti suradnju s europskim školama (Slovenija, Portugal, Turska, Grčka) kroz kontakte koji su ostvareni na stručnim usavršavanjima, eTwinning projektima i job shadowingu.

Logo za projekt Centar za osobni rast i razvoj „Usudi se misliti“ u okviru programa Erasmus+ KA1 nacrtali su Antonija Milošević i Borna Janežić (4. b razred). U razradi ideje pomogla im je učiteljica mentorica Ana Troskot. Logo predstavlja sve ono što želimo postići projektom. Intencija je samoga projekta razvijati kreativnost, poticati nove ideje, njegovati multikulturalnost, višejezičnost i toleranciju te projektne ideje ugrađivati u svakodnevni život i rad Škole, što je ovim logom prikazano.

Sanja Čop-Barbarić, koordinatorica

 

 

Moja škola-održiva škola

Učenici 6. a razreda aktivno su se uključili u naš projekt i marljivo rade na izradi programa aktivnosti za školsku godinu 2016/17. pod nazivom "Moja škola-održiva škola". Učiteljica Ana Troskot s učenicma produženog boravka izradit će slikovnicu s prikazom aktivnosti koju ćemo po završetku projekta predstaviti učenicima, učiteljima i roditeljima. U izradi stihova i programa rada sudjeluju:  Petra Pilipović, Lea Panić, Dominik Matešić, Mia Kovač, Lucija Jadrić, Karlo Kanić, Nika Anić, Kristina Mišurac i Sara Schubert .

Stihove pročitajte u nastavku!

 

Moja je škola ludnica živa

tu svakog' se dana ponešto zbiva.

Iz kuta vrebaju poruke prave:

ne gazi trave, uništavaš mrave!

Metle se uhvati

i  okoliš preobrati!

Čistoća je bitna

da živa bića ne budu kržljava i sitna!

Prozor  zatvori

dok prostor se grije,

mlaz vode pusti

samo dok je piješ.

Papir nije smeće

spremaj ga u vreće!

Obnovi drveće

što raste u parku

na čistome zraku.

Odvojeno skupljaj plastiku i staklo.

Novine stare što nikom' ne služe

sa škarama i ljepilom rado se druže.

Moj doprinos mali mojoj je školi:

pridruži se našoj eko-patroli!

Smanji ugljični otisak

i recikliranju daj potisak!

Svi želimo zeleno i more plavo

da živimo dugo,sretno i zdravo.

Ugledaj se na Eco-mana

on nikad ne drijema

već smišlja kako

prirodu spasiti i zelenilom ukrasiti!

Što smisli to i čini

pa se i ti o prirodi brini!

Okoliš čuvaj,

pospremi, recikliraj

a za nagradu....

Kamo ćeš na izlet ?

Biraj!

 

 

Mobilnost 1. 

Psihologica škole Nada Kegalj, bila je od 5. do 9. listopada 2015. u Ljubljani na usavršavanju iz područja Komunikacijskih vještina i Peer coachinga. Na Učiteljskom vijeću predstavila je edukaciju iz Projekta Centar za osobni rast i razvoj"Usudi se misliti" u okviru Erasmus+ KA1.

 

"Moja škola-održiva škola"predstavljanje projekta i programa

U sklopu projekta Erasmus+KA1 2015-1-HR01-KA101-012767  pod nazivom  Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti" učenici 6a razreda izradili su program "Moja škola-održiva škola" s ciljevima i aktivnostima provedbe za učenike razredne i predmetne nastave. Projekt i program aktivnosti predstavili su na roditeljskom  sastanku 21. siječnja 2016.godine.

Koordinatorica: Sanja Čop-Barbarić, učiteljica kemije i prirode

 

Dvojezična nastava prirode u šestom razredu

U sklopu provedbe projekta Erasmus+ KA1 Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti" u kojemu je jedan od ciljeva jačanje jezičnih kompetencija učenika i učitelja, učiteljica prirode održala je sat "Životni uvjeti u moru i kopnenim vodama" u 6a razredu  18. siječnja 2016. na hrvatskom i engleskom jeziku. Učenicima su pripremljeni materijali kako bi lakše pratili nastavu a nakon ponavljanja osnovnih pojmova na hrvatskom jeziku, ostatak sata učenici su usvajali nove riječi na engleskom jeziku i time proširili svoje znanje. Osim novih riječi prepoznavali su točne i netočne tvrdnje i objašnjavali jednostavnije pojmove.

Sanja Čop-Barbarić, koordinatorica 

 

Mladi ekolozi predstavljaju projekt

U sklopu projekta Erasmus+KA1 2015-1-HR01-KA101-012767  pod nazivom  Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti" učenici 6.a razreda izradili su program "Moja škola-održiva škola" s ciljevima i aktivnostima provedbe za učenike razredne i predmetne nastave i snimili video:

http://www.youtube.com/watch?v=VOx1OdcNis0

 

 

Mobilnost 2.

"Obrazovanje za održivi razvoj" (Education for sustainable development)

Pirej, Grčka  22.-26.veljače 2016.

http://www.youtube.com/watch?v=-ScyKZ_EerM

Sanja Čop-Barbarić, koordinatorica projekta

                     


Slikovnica

Tekst su osmislili učenici 6. a razreda: Petra Pilipović, Lea Panić, Dominik Matešić, Mia Kovač, Lucija Jadrić, Karlo Kanić, Nika Anić, Kristina Mišurac i Sara Schubert

Učiteljica mentorica: Sanja Čop-Barbarić

Za ilustracije su zaslužni učenici produženog boravka 1. a i 1. b razreda:

Dino Beganović, Edona Čakoli, Marta Došen, Mia Dumić, Natali Horvat, Alen Ikanović, Deni Ljubičić, Marko Komadina, Gabriel Matijević, Mihaela Stjepić i Lucija Širola

Učiteljica mentorica: Ana Troskot

Slikovnicu pogledajte ovdje:http://www.youtube.com/watch?v=aHbqbZsMs44

 

Mobilnost 2.

Učiteljica  kemije Sanja Čop-Barbarić održala je prezentaciju i radionicu za učitelje na sjednici UV  s edukacije u Pireju koja je održana 22.-26.veljače 2016.u sklopu provedbe projekta Erasmus+KA1 Centar za osobni rast i razvoj"Usudi se misliti".

 

Mobilnost 3.

U sklopu projekta Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti" učiteljica talijanskog jezika Roberta Bonassin sudjelovala je u job shadowing aktivnosti. Od 25. do 30. travnja 2016. boravila je u školi M.L.Patrizi (Istituto comprensivo B. Gigli) u talijanskom gradu Recanatiju. Tijekom svog boravka učiteljica je prisustvovala nastavi Talijanskog jezika, Geografije i Francuskog jezika te održala dva sata učenicima sedmog razreda.                                                                                                          

Mobilnost 4.

"Teaching creativity in schools"

Od 8. - 14. svibnja 2016. godine učiteljica Ana Troskot bila je u Ljubljani na mobilnosti i usavršavanju iz područja kreativnosti u okviru Projekta Centar za osobni rast i razvoj „Usudi se misliti“, Erasmus+ KA1. Tema mobilnosti u svrhu učenja za pojedince bila je „Teaching Creativity in Schools“. Osnovni ciljevi ove edukacije bili su pripremanje polaznika za stručno vođenje i organizaciju kreativnih i konstruktivnih radionica u školi tijekom jedne školske godine te razumijevanje okvira i modela kreativnog i konstruktivnog razmišljanja prema metodologiji Edwarda de Bona.

 

Mobilnost 3. - Prezentacija

Učiteljica talijanskog jezika Roberta Bonassin održala je prezentaciju i radionicu za učitelje Škole na sjednici 2. lipnja 2016. godine. Na sjednici je govorila o svom boravku u školu B. Gigli u talijanskom gradu Recanati.

 

Mobilnost 4. - Prezentacija

Učiteljica Ana Troskot održala je prezentaciju i radionicu za učitelje na sjednici UV-a budući da je bila u Ljubljani na mobilnosti i usavršavanju iz područja kreativnosti od 8. - 14. svibnja 2016., a u okviru Projekta Centar za osobni rast i razvoj "Usudi se misliti", Erasmus+ KA1. Tema mobilnosti bila je "Teaching Creativity in Schools".

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju