preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579249
Ovaj mjesec: 2014
Ovaj tjedan: 416
Danas: 34
eTwinning

eTwinning je inicijativa Europske Komisije namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Portal promiče suradnju škola putem informacijsko – komunikacijskih tehnologija. Osim realizacije projekata, eTwinning omogućuje učiteljima razmjenu znanja i iskustva s kolegama europskih škola, on-line edukacije i odlaske na eTwinning seminare mobilnosti u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

 

eTwinning projekt u školskoj godini 2022./2023.

Od rujna 2022. eTwinning projekti provode se na novoj, Europskoj platformi za školsko obrazovanje – European Education School Platform (ESEP).

Vrijedni učitelji naše škole, kao i svake godine, rado kreću u susret novitetima i promjenama te su uspješno započeli i nove eTwinning projekte:

- Storytelling for impact: Our heritage – Ana Marinić, učiteljica geografije (osnivač)

- Zaboravljena naselja – Ana Marinić, učiteljica geografije (osnivač)

- Volontiraj, doniraj, educiraj – Ana Marinić, učiteljica geografije (partner)

- Pogled s planine – Ana Marinić, učiteljica geografije (partner)

- Facciamo una passeggiata/Prošetajmo zajedno  – Roberta Bonassin, učiteljica talijanskog jezika (osnivač).

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

U školskoj godini 2020./2021. godini provodili smo, između ostalog, i brojne eTwinning projekte. Međunarodni projekti interdisciplinarnog pristupa na zatvorenoj i sigurnoj online platformi odlična su edukativna aktivnost putem koje naši učenici razvijaju kritičko mišljenje, odnos prema sebi i drugima, digitalnu i medijsku pismenost, jezične vještine te uče kako učiti kroz interdisciplinaran pristup temi za koju pokažu interes.
Među projektima za koje smo dobili oznaku kvalitete nalaze se: A.L.I.E.N pod mentorstvom naše knjižničarke Alide Devčić Crnić i učitelja prirode i biologije Želimira Lalića te Živimo zeleno/Living greenly, Webučionica 2.0/Webclassroom 2.0 te Hidden Duties of Plants pod mentorstvom učiteljice geografije Ane Marinić.

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

Multilatetalni seminar u Bugarskoj - eTwinning Slavic Seminar, 16.-18.5.2019.
 
Sofija u Bugarskoj bila je, u periodu 16.-18. svibnja 2019., domaćin Multilateralnog seminara OUTDOOR ACTIVITIES IN THE ETWINNING PROJECTS – eTwinning Slavic Seminar na kojem je sudjelovala učiteljica geografije Ana Marinić. Seminar je okupio sudionike iz osam zemalja: Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Poljske i Htvatske odnosno sveukupno 52 sudionika.
eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ koja osim mogućnosti međunarodne suradnje s drugim školama na zajedničkim virtualnim projektima omogućuje i stručno usavršavanje poput ovog s ciljem uspostavljanja suradnje s europskim kolegama te planiranja i pokretanja međunarodnih projekata. S tematikom Outdoor Activities ovaj seminar stavio je naglasak na učenje izvan učionica koje pruža izazovna i uzbudljiva te drugačija i različita iskustva. Na seminaru smo bili u prilici razmjeniti ideje i primjere dobre prakse s ostalim učiteljima te dogovoriti pokretanje novih projekata, stekli smo nova znanja i potvrdili učinkovitost različitih načina učenja, a sve kroz upoznavanje bugarske kulture. 

          

 
 
 
 
Ana Marinić

___________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt

Od 29. rujna do 1. listopada 2016. godine, učiteljica Roberta Bonassin sudjelovala je na eTwinning kontakt seminaru na temu Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt".

Edukacija je okupila 45 sudionika iz 10 zemalja – Bugarske, Češke, Italije, Mađarske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Hrvatske – a radni jezik je bio engleski.

Prvog dana seminara održana su plenarna izlaganja o prisutnosti eTwinninga u Mađarskoj, tehnološkim trendovima u obrazovanju te eTwinning kroskurikularnim projektima. Drugog dana organizirane su radionice na temu uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija i upoznavanja rada s web 2.0 alatima. Posljednjeg dana seminara predstavljena su tri primjera dobre prakse – eTwinning projekti triju mađarskih osnovnih škola.

U poticajnom su ozračju sudionici seminara razmijenili vlastita iskustva u obrazovanju, istaknuli pedagošku vrijednost eTwinninga te osmislili nove projekte koji će započeti u tekućoj školskoj godini.

http://rijecanin.rtl.hr/rijecanka-medu-pet-uciteljica-iz-hrvatske-na-etwinning-kontakt-seminaru-u-budimpesti/

Roberta Bonassin

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju