preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579766
Ovaj mjesec: 2531
Ovaj tjedan: 153
Danas: 4
 

Povratak u budućnost 2

Projekt međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja 

U školskoj godini 2022./2023. odobren nam je projekt međunarodne suradnje osnovnih i srednjih škola pod nazivom Povratak u budućnost 2 financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji provodimo u suradnji sa Osnovnom školom Matija Gubec iz Tavankuta, Vojvodina, Srbija.

Odobreni iznos sredstava: 19.998,00 kn

Trajanje projekta: školska godina 2022./2023.

Voditelj projekta: Ana Marinić, uč. geog.

Projektni tim: Romina Raspor Mohorovičić, Luka Tuta, Tamara Turić, Vladimir Šavle, Sanja Ljubičić, Danijela Vuk, Roberta Bonassin, Ines Begić, Tea Vukić, Zorica Rendić, Denis Pilepić, Biljana Grbić, Dijana Toljanić.

Glavni cilj projekta je razlikovanje važnosti i primjera baštine kao tvorbenog lokalnog identiteta i turističkog potencijala, sudjelovanje u aktivnostima čuvanja i promicanja baštine na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Nastavkom projekta će se razvijati kreativnost u stvaranju slike, priče i glazbe, digitalna kompetencija učenika, osobne i komunikacijske vještine.

U projekt su uključeni učenici hrvatske manjine Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta, Srbija. Suradnja će se odvijati virtualno kroz prethodne pripremne i naknadne evaluacijske i diseminacijske aktivnosti putem ESEP (eTwinning) i tijekom mobilnosti uživo. Tijekom mobilnosti učitelja i učenika Osnovne škole Matija Gubec u Rijeku, naši partneri upoznat će školu i sudjelovati na tematskim nastavnim satima (povijest, geografija, likovna kultura, hrvatski jezik, strani jezici), prisustvovat ćemo i/ili biti sudionici Riječkog karnevala, provest ćemo radionicu izrade lutkica zvončara i morčića, ugostit ćemo zvončarsku skupinu i u razgovoru s članovima preispitati značaj i ulogu zvončara u turističkoj promidžbi te obići poučnu stazu Trebišće-Perun. Susret ćemo zaključiti okruglim stolom s temom Tradicija u službi turizma te tematskim pub kvizom.

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Povratak u budućnost

Projekt međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja

U školskoj godini 2019./2020. odobren nam je projekt međunarodne suradnje osnovnih i srednjih škola pod nazivom Povratak u budućnost financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji provodimo u suradnji sa Osnovnom školom Matija Gubec iz Tavankuta, Vojvodina, Srbija.

Odobreni iznos sredstava: 18.958,81 kn

Trajanje projekta: školska godina 2019./2020.

Voditelj projekta: Ana Marinić, uč. geog.

Projektni tim: Dijana Toljanić, Nada Kegalj, Dubravka Dužević

Glavni cilj projekta je razlikovanje važnosti i primjera baštine kao tvorbenog lokalnog identiteta i gospodarskog potencijala, sudjelovanje u aktivnostima čuvanja i promicanja baštine na lokalnoj i nacionalnoj razini. Projektom će se razvijati razumijevanje generacijskih vrijednosti i važnost lokalne zajednice, usmjeravati prema poduzetništvu i zdravom načinu života u suživotu s prirodom, jačati međunarodna suradnja škola s učenicima pripadnicima hrvatske manjine u inozemstvu.

Projektom će učenici sudjelovati u unaprijeđenju života i rada škole i lokalne zajednice.  Razvijat će osobne potencijale, radne navike, upravljati informacijama, koristiti kreativno i kritičko mišljenje, razvijati suradničke odnose, primjenjivati kreativna rješenja, komunicirati, surađivati s poznatim osobama u digitalnom okruženju, primjenjujući pravila uljuđene komunikacije i uz poštivanje međukulturne različitosti, pretraživati, uspoređivati i odabirati potrebne informacije u digitalnom okruženju te upravljati njima. Osposobit će se za promatranje, otkrivanje i razumijevanje prirode i društvene zajednice, svijeta u kojem žive, razumijet će vezu prošlosti i sadašnjosti, prirode i društva, utjecaj čovjekovog odnosa prema prirodi, ljudskom postignuću, materijalnim i duhovnim vrijednostima, tradiciji, međuljudskim odnosima. Sve aktivnosti doprinose cjelokupnom dugoročnom razvoju učenika. Učenje se odvija u socijalnom okružju i na otvorenom, a za uspješnu interakciju sa socijalnom okolinom učenik će razvijati socijalne vještine aktivnog slušanja, pregovaranja, poštivanja pravila, uvažavanja drugih, zauzimanja za sebe i suradnju koja se razvija i jača u suradničkom učenju (dijalog, rad u paru, rad u skupini). Učenici će osobnim primjerom promicati svoje vrijednosti i dobrobit svojih žitelja, poticati socijalnu uključenost i boriti se protiv diskriminacije, poštovati kulturnu i jezičnu raznolikost, materijalnu i nematerijalnu baštinu. 

U projekt su uključeni učenici hrvatske manjine Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta, Srbija. Tijekom projektnog tjedna u čijem će interdisciplinarnom aktivnom pristupu sudjelovati svi učenici, učitelji i stručni suradnici, ugostit ćemo projektne partnere i lokalnu zajednicu. Projektnom tjednu prethodit će posjet učenika i učitelja Osnovne škole Podmurvice Tavankutu, a znanja i iskustva stečena tijekom mobilnosti implementirat ćemo i diseminirati tijekom projektnog tjedna.

 

Mobilnost u Tavankut
 
U razdoblju od 26. rujna do 29. rujna 2019. predstavnici Osnovne škole Podmurvice sudjelovali su na mobilnosti u Tavankut.
Učenici na mobilnosti: Tara Zurak (4a), Roza Čarija (4a), Mihaela Stjepić (5a), Mara Čarija (5b), Dino Omerović (6b), Tara Prpić (6c), Buga Toljanić (7a), Franciska Goja (7c), Patrik Privillegi (7 pro) i Luka Hajdu (7 pro).
Učitelji i stručni suradnici na mobilnosti: Ana Marinić, učiteljica geografije, Dijana Toljanić, socijalna pedaogica, Nada Kegalj, psihologica i Dubravka Dužević, ravnateljica
Tijekom mobilnosti učenika i učitelja Osnovne škole Podmurvice u Tavankut obišli smo lokalnu manifestaciju IX. Tavankutski festival voća gdje smo se susreli sa županom Zlatkom Komadinom i dali intervju za Ri kanal, sudjelovali smo na radionici izrade ukrasnih predmeta tradicijskom tehnikom slamarenja i radionici roljanja-tradicionalnoj tehnici glačanja tekstila, analizirali smo obilježja suvremene i tradicionalne gradnje kuća, vozili smo se zaprežnim kolima, posjetili smo seosko gazdinstvo i župnu crkvu. Održali smo predavanje i radionicu izrade zvončarskih ukrasa, mapirali značajnije lokacije u Tavankutu i izradili zajedničku digitalnu kartu. Posjetili smo Zoološki vrt na Paliću te obišli znamenitosti u Subotici. 
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju