preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 465229
Ovaj mjesec: 2946
Ovaj tjedan: 1294
Danas: 176
 

Povratak u budućnost

Projekt međunarodne suradnje Ministarstva znanosti i obrazovanja

U školskoj godini 2019./2020. odobren nam je projekt međunarodne suradnje osnovnih i srednjih škola pod nazivom Povratak u budućnost financiran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja koji provodimo u suradnji sa Osnovnom školom Matija Gubec iz Tavankuta, Vojvodina, Srbija.

Odobreni iznos sredstava: 18.958,81 kn

Trajanje projekta: školska godina 2019./2020.

Voditelj projekta: Ana Marinić, uč. geog.

Projektni tim: Dijana Toljanić, Nada Kegalj, Dubravka Dužević

Glavni cilj projekta je razlikovanje važnosti i primjera baštine kao tvorbenog lokalnog identiteta i gospodarskog potencijala, sudjelovanje u aktivnostima čuvanja i promicanja baštine na lokalnoj i nacionalnoj razini. Projektom će se razvijati razumijevanje generacijskih vrijednosti i važnost lokalne zajednice, usmjeravati prema poduzetništvu i zdravom načinu života u suživotu s prirodom, jačati međunarodna suradnja škola s učenicima pripadnicima hrvatske manjine u inozemstvu.

Projektom će učenici sudjelovati u unaprijeđenju života i rada škole i lokalne zajednice.  Razvijat će osobne potencijale, radne navike, upravljati informacijama, koristiti kreativno i kritičko mišljenje, razvijati suradničke odnose, primjenjivati kreativna rješenja, komunicirati, surađivati s poznatim osobama u digitalnom okruženju, primjenjujući pravila uljuđene komunikacije i uz poštivanje međukulturne različitosti, pretraživati, uspoređivati i odabirati potrebne informacije u digitalnom okruženju te upravljati njima. Osposobit će se za promatranje, otkrivanje i razumijevanje prirode i društvene zajednice, svijeta u kojem žive, razumijet će vezu prošlosti i sadašnjosti, prirode i društva, utjecaj čovjekovog odnosa prema prirodi, ljudskom postignuću, materijalnim i duhovnim vrijednostima, tradiciji, međuljudskim odnosima. Sve aktivnosti doprinose cjelokupnom dugoročnom razvoju učenika. Učenje se odvija u socijalnom okružju i na otvorenom, a za uspješnu interakciju sa socijalnom okolinom učenik će razvijati socijalne vještine aktivnog slušanja, pregovaranja, poštivanja pravila, uvažavanja drugih, zauzimanja za sebe i suradnju koja se razvija i jača u suradničkom učenju (dijalog, rad u paru, rad u skupini). Učenici će osobnim primjerom promicati svoje vrijednosti i dobrobit svojih žitelja, poticati socijalnu uključenost i boriti se protiv diskriminacije, poštovati kulturnu i jezičnu raznolikost, materijalnu i nematerijalnu baštinu. 

U projekt su uključeni učenici hrvatske manjine Osnovne škole Matija Gubec iz Tavankuta, Srbija. Tijekom projektnog tjedna u čijem će interdisciplinarnom aktivnom pristupu sudjelovati svi učenici, učitelji i stručni suradnici, ugostit ćemo projektne partnere i lokalnu zajednicu. Projektnom tjednu prethodit će posjet učenika i učitelja Osnovne škole Podmurvice Tavankutu, a znanja i iskustva stečena tijekom mobilnosti implementirat ćemo i diseminirati tijekom projektnog tjedna.

 

Mobilnost u Tavankut
 
U razdoblju od 26. rujna do 29. rujna 2019. predstavnici Osnovne škole Podmurvice sudjelovali su na mobilnosti u Tavankut.
Učenici na mobilnosti: Tara Zurak (4a), Roza Čarija (4a), Mihaela Stjepić (5a), Mara Čarija (5b), Dino Omerović (6b), Tara Prpić (6c), Buga Toljanić (7a), Franciska Goja (7c), Patrik Privillegi (7 pro) i Luka Hajdu (7 pro).
Učitelji i stručni suradnici na mobilnosti: Ana Marinić, učiteljica geografije, Dijana Toljanić, socijalna pedaogica, Nada Kegalj, psihologica i Dubravka Dužević, ravnateljica
Tijekom mobilnosti učenika i učitelja Osnovne škole Podmurvice u Tavankut obišli smo lokalnu manifestaciju IX. Tavankutski festival voća gdje smo se susreli sa županom Zlatkom Komadinom i dali intervju za Ri kanal, sudjelovali smo na radionici izrade ukrasnih predmeta tradicijskom tehnikom slamarenja i radionici roljanja-tradicionalnoj tehnici glačanja tekstila, analizirali smo obilježja suvremene i tradicionalne gradnje kuća, vozili smo se zaprežnim kolima, posjetili smo seosko gazdinstvo i župnu crkvu. Održali smo predavanje i radionicu izrade zvončarskih ukrasa, mapirali značajnije lokacije u Tavankutu i izradili zajedničku digitalnu kartu. Posjetili smo Zoološki vrt na Paliću te obišli znamenitosti u Subotici. 
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju