preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 465231
Ovaj mjesec: 2948
Ovaj tjedan: 1296
 

Školski projekt Tičeš me se

Pozivamo vas na sudjelovanje u akciji naše škole kojom ćemo prikupljati pomoć za potrebite.

Projekt Tiče(š) me se provodi se na školskoj razini pod mentorstvom A. Marinić, D. Toljanić, D. Negovetić, I. Erak, Mia Blečić, N. Vukelić, R. Bonassin, S. Ljubičić, S. Čop Barbalić, T. Turić, Z. Rendić.

 

POSJET AZILU 

U okviru školskog projekta Tiče(š) prikupljali smo vrijedne potrepštine namijenjene Azilu za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. Humanitarna akcija za Azil naša je prva ovogodišnja akcija. Za potrebe akcije učenici su izradili i prigodne plakate, a učenik Niobio G. snimio je izjavu za mrežne stranice Škole. Prikupljene donacije smo u utorak 12. listopada 2021. predali četveronožnim stanovnicima Azila.

Azil su posjetili učenici razredne nastave Evita Lj., Ileana R. i Sebastian Š. te učenici predmetne nastave Artur Š., Davor M., Gabriel M., Jakov M., Leon B., Lucija Š., Mara Č., Marta B. i Tara V. u pratnji učiteljica A. Marinić i D. Toljanić i prisustvo roditelja kojima se zahvaljujemo na suradnji i pomoći oko prijevoza. Učenici su imali priliku razgledati Azil, saznati sve što ih zanima o stanovnicima Azila i volontiranju od volonterke Meri te se poigrati sa štićenicima Azila.

 

     

 

UČENICI OŠ PODMURVICE U SOCIJALNOJ SAMOPOSLUZI

Uspješno smo priveli kraju i našu drugu aktivnost iz Projekta Tiče(š) me se – humanitarnu akciju za Socijalnu samoposlugu „Kruh svete Elizabete“ u Rijeci, a koja je sastavni dio sveobuhvatnije akcije „Mladi protiv gladi“.

 

U­­­­­­ petak, 26. studenog 2021. godine, učenici osmih razreda naše škole u pratnji vjeroučiteljice Diane Negovetić, posjetili su Socijalnu samoposlugu. U posjet su krenuli s punim vrećama trajnih prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština znajući da će iste doći tamo gdje su i najpotrebnije. Učenici su imali priliku upoznati se s radom i  prostorom Socijalne samoposluge. Najvažnije što su saznali je da je Socijalna samoposluga stalno u potrebi kako za namirnicama tako i za  volonterima koji bi bili spremni odvojiti svoje vrijeme. Posla ima pa im je i pomoć uvijek dobrodošla.

Hvala svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole koji su svojim donacijama pridonijeli realizaciji ove akcije i pokazali da ih se tiče.

 

  

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________

   Uspješno smo priveli kraju i našu drugu aktivnost iz Projekta Tičeš me se – humanitarnu akciju za Azil za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka!

 

  

 

U petak, 14. veljače, na Valentinovo, učenici naše škole: Nikola, Lovro, Lana, Zvonimir, Ana Lucija, Rafaela, Roza, Amina, Nika,Tia, Anamarija , Lea, Tea, Veronika, Marin i Patrik u pratnji učiteljica: Ane Marinić, Dijane Toljanić, Nikoline Vukelić i Zorice Rendić te jedne roditeljice, posjetili su Azil za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. U skladu s poznatom uzrečicom kako ljubav ide kroz želudac i mi smo u goste krenuli s punim rukama (kašetama, kutijama i vrećama) – dekice, hrana, ormice, posudice i još niz potrepština za male šapice našle su put iz srca Osnovne škole Podmurvice do tamo gdje su bile najpotrebnije. Vrijedni volonteri  Društva za zaštitu životinja Rijeka ispričali su nam o smještaju, brizi i jednom običnom danu njihovih štićenika. Imali smo priliku upoznati se s radom Azila, prošetati po prostoru, razgledati pse, družiti se s njima, postavljati pitanja. Tako smo saznali da u azilu svakodnevno boravi oko sto životinja i da su svi koji se brinu o životinjama volonteri koji ih svakodnevno hrane, čiste, vode ih u šetnju, pružaju im zdravstvenu njegu, pažnju i sve ostalo što im je potrebno. Posla ima pa im je i pomoć uvijek dobrodošla. Budući da je rad u azilu vrlo zahtjevan, a sredstva skromna, hvala svim volonterima koje svojim radom pridonose osvještavanju problema nezbrinutih i napuštenih životinja.

 

           

 

 

 

 

Vita, Max, Rudi, Jazo, Nina i brojni drug dlakavci veselo su nas dočekali mašući   repićima i tražeći male ručice koje će ih pomaziti i pružiti im malo ljubavi. A ljubavi je toga dana bilo više nego dovoljno!

Učenici su bili oduševljeni posjetom i provedenim vremenom sa štićenicima azila. Rastanak je svima teško pao, pa smo sigurni da ćemo ih ponovno posjetiti. Kako je izgledalo Valentinovo u azilu pogledajte na našim fotografijama.

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________________________________________________________________________

Dragi učenici, roditelji i učitelji, uspješno smo priveli kraju našu prvu aktivnost iz projekta Tičeš me se i ovim se putem želimo najiskrenije svima zahvaliti na sudjelovanju, trudu i angažmanu jer ste svi zajedno omogućili njenu realizaciju. Prikupljenu hranu i odjeću donirali smo Prihvatilištu za beskućnike, Domu sv. Ane i Socijalnoj samoposluzi. Svi su nas, uz riječi zahvale, srdačno i s radošću primili.

 

        

 

 

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju