preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 579767
Ovaj mjesec: 2532
Ovaj tjedan: 154
Danas: 5
 

                 

    

Integrating Cultural Heritage to the Digital World        

 

Broj projekta: 2021-1-PT01-KA210-SCH-000032333

Trajanje projekta: 1.12.2021.-1.12.2023.

Financijska potpora: 12.820,00 eura (za hrvatskog partnera)

Partneri u projektu:

 • Osnovna škola Podmurvice, Rijeka, Hrvatska
 • Agrupamento de Escolas Eça de Queirós, Lisaboa, Portugal
 • Malatya Bilim Ve Sanat Merkezi, Malatya, Turkey
 • Colegiul National Pedagogic Carmen Silva, Timisoara, Romania

Projektni tim Osnovne škole Podmurvice:

 • Ana Marinić, učiteljica geografije - koordinatorica
 • Roberta Bonassin, učiteljica talijanskog jezika
 • Ines Begić, učiteljica engleskog jezika
 • Dijana Toljanić, socijalna pedagoginja

Opis projekta:

Pandemija Covid-19 naglasila je važnost digitalnih kompetencija učitelja i učenika. Naš projekt usmjeren je na usavršavanje digitalnih kompetencija učitelja i učenika kroz  istraživanje obrazovnog potencijala digitalne kulturne baštine.

Ciljevi projekta:

 • Integracija sadrţaja o kulturnoj baštini u različite nastavne predmete
 • Razvijanje ključnih kompetencija (višejezičnost, digitalna kompetencija, međuljudska kompetencija, kulturna svijest).

Implementacija:

 • 2 virtualne aktivnosti za učenike,
 • 2 fizičke mobilnosti za učitelje (Portugal i Turska)
 • 2 fizičke mobilnosti za učitelje i učenike (Rumunjska i Hrvatska),
 • eTwinning platforma, Zoom.

Očekivani rezultati:

Materijalni: višejezični rječnik (5 jezika); 12 scenarija učenja o digitalnoj baštini, na engleskom i jezicima partnera; knjižice s aktivnostima obuke (IKT alati), e-knjižice tradicionalnih igara, web stranica projekta; e-arhiva rezultata projekta; 8 projektnih seminara za širenje (lokalni, regionalni, nacionalni); 12 webinara na europskoj razini.

Nematerijalni: učitelji i učenici će razvijati svoje ključne vještine, susresti se s novim metodama podučavanja kao što je učenje temeljeno na ispitivanju i projektu.

Web stranica projekta:

https://sites.google.com/view/digitalheritage/home

 

 

 

Mobilnost 1. 

LTT Malatya, Turska

U periodu od 12.-16. rujna 2022., učiteljice Dijana Toljanić i Ana Marinić sudjelovale su na pripremnom posjetu u gradu Malatya u Turskoj kao gosti projektnog partnera iz škole Malatya Bilim ve Sanat Merkezi, zajedno sa partnerima iz Rumunjske i Portugala.

Tijekom mobilnosti provedene su brojne aktivnosti u školi domaćinu uz upotrebu digitalnih alata (Canva, QR kodovi, Thinglink, Fusion 360 program, Kahoot, i drugi) te smo posjetili Camera Museum, Levent Valley, Kervansaray i Mount Nemrut.

Ugostili su nas i njihovom Ministarstvu obrazovanja.

Ova mobilnost prva je od četiri fizičke mobilnosti u okviru projekta.

   

 

 

   

Mobilnost 2. 

Lisabon, Portugal

Od 23. do 28. listopada 2022. godine učiteljice Ines Begić i Roberta Bonassin sudjelovale su na kratkoročnom treningu osoblja u gradu Lisabonu u Portugalu. Škola domaćin bila je Escola Secundária Eça de Queirós. Na mobilnosti su sudjelovali i partneri iz Turske i Rumunjske.

Mobilnost je obuhvatila brojne aktivnosti - predstavljanje domaćina i zemalja sudionika, obilazak znamenitosti i integraciju naučenog u aktivnosti temeljene na IKT-u, razmjenu iskustva i dijeljenje primjera dobre prakse.

 

      

 

 

Mobilnost 3.
 
U periodu od 2. do 6. svibnja 2023.  naša škola bila je domaćin trećoj mobilnosti i ugostila je naše projektne partnere, učitelje i učenike iz Portugala, Rumunjske i Turske.
 
U projektnim aktivnostima ovog tjedna sudjelovale su učiteljice u projektu - učiteljica geografije Ana Marinić, učiteljica engleskog jezika Ines Begić, socijalna pedagoginja Dijana Toljanić i učiteljica talijanskog jezika Roberta Bonassin.  U pojedinim aktivnostima sudjelovali su i drugi učitelji: učiteljice Danijela Vuk, Tamara Turić i Ana Posedi kod prijemne i pozdravne ceremonije, učitelji Vice Matušan, Nina Osolin i Maša Kulaš održali su nastavni sat na engleskom jeziku, učiteljica Romina Raspor Mohorovičić vodila je predavanje i radionicu o zvončarima te psihologinja Nada Kegalj koja je moderirala učeničku debatu. Hvala vam!
 
Projektnim aktivnostima bavili su se učenici gostujućih škola uz naših trinaest učenika: Maru i Rozu Čarija, Luciju Širola, Martu Došen, Taru Vidović, Mihaelu Stjepić, Lunu Gašparini, Niku Marušić, Taru Zurak, Jagora Nežića, Loru Prpić, Leona Marušića i Tiu Košpić. Učenici su bili izrazito aktivni i druželjubivi - ponosni smo.
 
Veliko hvala i roditeljima koji su ugostili naše goste!
 
Projektne aktivnosti obuhvaćale su raznovrsne aktivnosti: English classes, Famous personalities and sights of Portugal, Romania, Turkey and Croatia presentations and Kahoot games, Actionbound: Sightseeen Rijeka, Nobel family of Frankopani in Kraljevica and Bakar, Art park, Can artificial inteligence replace teachers debate, Bell ringers workshops.
 
Tjedan je bio zabavan i intenzivan, nadamo se da su naši gosti otišli puni pozitivnih utisaka.
 
 
 
 
Mobilnost 4.

U okviru Erasmus+ KA2 Integrating culturale heritages to the digital world učenici i učiteljice naše škole sudjelovali su na posljednjoj mobilnosti u Temišvaru, ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture. Mobilnost se održala od 2. do 6. listopada 2023. godine.

Temišvar je treći grad po broju stanovnika u Rumunjskoj, multikulturni i multietnički grad s obrazovnim ustanovama na srpskom, njemačkom i mađarskom jeziku.

Zajedno s partnerima iz Turske, Portugala i domaćinima sudjelovali smo u brojnim aktivnostima.

Prigodni program otvorenja održan je u svečanoj dvorani škole Colegium Pedagogical Carmen Silva. Uslijedio je obilazak školske zgrade i upoznavanje s obrazovnim sustavom Rumunjske. Učenici svake zemlje partnera prezentirali su zavičajnu kulturnu baštinu, tijekom radionice kreirali kviz u odabranom digitalnom alatu te pokazali svoje znanje. Sudjelovali smo na nastavi povijesti, geografije i engleskog jezika.

Terenska nastava obuhvatila je obilazak grada, Etnografskog muzeja, Muzeja revolucije, rudnika soli Salina Turda, utvrde u gradu Devi, dvorca u Hunedoaru koji je dao sagraditi predak grofa Drakule, arheoloških ostataka na lokalitetu Sarmisegetuza te vožnju brodom rijekom Begom. Svi obilasci održani su uz stručno vodstvo.

Na mobilnosti su sudjelovali učenici Leon Marušić, Nika Marušić, Jagor Nežić i Lora Prpić te učiteljice Roberta Bonassin, Ana Marinić i Dijana Toljanić.

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju