preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 585618
Ovaj mjesec: 4181
Ovaj tjedan: 1034
Danas: 148
Čitajmo zajedno-čitajmo naglas: zaboravljene knjige 2022.

Održana završnica Nacionalnog projekta "Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige"

U petak, 6. svibnja 2022. u zagrebačkome kinu Tuškanac održana je završnica 11. ciklusa Nacionalnog projekta za poticanje čitanja „Čitajmo zajedno – čitajmo naglas: zaboravljene knjige“. Ukupno je ove školske godine u projekt bilo uključeno 30 škola s 556 učenika - od Rijeke, preko središnje Hrvatske pa sve do Podravine i Slavonije. 

Ove školske godine u našoj školi od listopada do travnja knjigu Tata ti si lud, američkog pisca Williama Saroyana, čitao je 4.b razred s knjižničarkom Alidom  i razrednicom Željkom.

  

Čitali su naglas jedni drugima, čitale su i učiteljice, pozvali su i Lovrinog tatu koji je pravi tata od formata, a podijelio im je na Očev dan mnoštvo korisnih savjeta. Radili su ukusna jela prema receptima tate iz knjige, ilustrirali nove naslovnice. Bilo je baš zabavno…

Na završnici u Kinu Tuškanac projekt su predstavili Tin Haga, Marin Dundović, Marin Lončarić, Marija Cibić, Niko Murakezi i Luka Salatović. Nakon tog odgovornog dijela posjetili su Muzej iluzija, Stari grad Kaptol, Zagrebačku katedralu i provozali se Uspinjačom.

 

Dijelić odlične atmosfere pogledajte na našim fotkama.

 

  

 


Osnovna škola Podmurvice Rijeka 

Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige

- projekt na razini države - poticanje interesa za čitanje naglas i čitanje zaboravljenih knjiga -

 

Ove školske godine 2021./2022. knjižničarka i učiteljica RN Željka Milošević zajedno s 4. b razredom čitaju zaboravljenu knjigu pisca Williama Saroyana: "Tata ti si lud". dogodovštine su to nebičnog oca koji kroz svakodnevnicu sina uči životnim mudrostima.

Vrijeme u čitateljskom kutku naše knjižnice brzo prođe, a osim što čitamo interpretativno i s razumijevanjem, ostvarujemo i zanimljive dodatne aktivnosti. Jedna od njih bila je i ilustriranje nove naslovnice zadane knjige.

Otvorite link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhYOysbGM3OCjUNuW9Fx4iG0TGN-s7BhRc44ym1qGPTF_JoQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

i glasajte za našu najbolju naslovnicu. Pobjedničke naslovnice bit će tiskane i objavljene. Mi smo već glasali, glasajte i vi  pa ćemo usporediti rezultate!

 

Recept za uspješno očinstvo: puno razgovorati!

Druženje u knjižnici s tatom Mijom Dadićem

Povodom Dana očeva 4. b razred s razrednicom i knjižničarkom, pozvao je Lovrinog tatu Miju Dadića na zajedničko druženje i razgovor o čarima očinstva u knjižnici.

Svi znamo da su mame uvijek tu za nas i nježnija podrška, ali i uloga oca je neprocjenjiva u svakoj obitelji. Ideja o druženju s tatom Mijom potaknuta je čitanjem knjige Tata ti si lud Wiliama Saroyana koju čitamo u sklopu projekta Čitajmo zajedno - čitajmo naglas: zaboravljene knjige, a koji se provodi na državnoj raziniU toj se knjizi tata i sin druže u svakodnevnom životu i često mijenjaju uloge, tata je pomalo luckast,  a sin ponekad ozbiljniji od njega. No, u međusobnom razgovorima i sitnim zajedničkim poslovima oni uče jedan od drugog.

  

Na isti način tata Mijo provodi puno slobodnog vremena sa svojim sinom Lovrom- čak mu je i trener na nogometu. Kaže da od njega zahtijeva da uvijek daje svoj maksimum i da se trudi, a rezultati će nakon toga doći. Tako je i s ocjenama, ako vidi da je Lovro učio nije bitno koju će ocjenu dobiti. Ne voli lijenost, a bavljenje sportom je najbolji lijek protiv lijenosti. Moderan je to tata koji voli i kuhati i pospremiti, ali ipak priznaje da je mama glavna u kući.

Kaže da je ponekad umoran, ali ipak se potrudi pobijediti umor i poslušati priče svojih sinova iz vrtića i škole. Zajednički trenuci  sa sinovima ničim se ne mogu zamijeniti, a prisnost u  razgovorima gradi se od malih nogu.

Zaključili smo da su moderne obitelji s roditeljima u braku, partnerstvu ili rastavljene, uobičajene u današnjem vremenu, ali bez obzira koliko vremena provodili roditelji i djeca zajedno, bitno je da ga provode kvalitetno, a ne na mobitelima. Komunikacija, ljubav i podrška je ono što sva djeca očekuju od svojih očeva. I zbog toga su na kraju susreta  svi pohvalili svoje očeve, a Lovro je bio najponosniji na svog tatu koji je održao školski sat poput najboljeg učitelja.

Napisale: Alida Devčić Crnić i Željka Milošević

  

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju