preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 458675
Ovaj mjesec: 3271
Ovaj tjedan: 803
Danas: 33
Vijesti

Mulțumesc !

Prva zemlja koju smo posjetili u sklopu Comenius programa „ Smiling through Europe „ ( Smijehom kroz Europu ) bila je Rumunjska od 24.- 28. rujna 2012.

S učiteljima voditeljima projekta: nastavnicom matematike Aidom Marković Kranjčec, nastavnikom  biologije Želimirom Lalićem, knjižničarkom Alidom Devčić Crnić i tajnikom  Marinom Bogičevićem putovale su  četiri učenice petog razreda: Lea Vukoja, Lea Hreljac, Rea Mikelić i Marta Samardžić. Bile su smještene u paru u rumunjskoj obitelji.
Cilj projekta je razvijanje pozitivnog mišljenja, poboljšanje komunikacije, razbijanje predrasuda, upoznavanje drugih kultura i običaja.

Na pripremnom susretu u gradu Drobeta Turnu Severin dogovoreni su termini odlaska u  svih sedam zemalja i broj učenika koji će sudjelovati u projektu. Naša škola je određena da  četiri učenika povede u Njemačku.

U Rumunjskoj su svi sudionici predstavili svoju školu, grad i državu, a u razredima i na gradskom trgu i sebe same. Cijeli je grad priredio dobrodošlicu i gostoprimstvo kakvo će teško netko moći nadmašiti. Biran je logo projekta kojeg je poslala svaka škola, a birat će ga učenici  ovih dana na svojim web stranicama. Domaćini su priredili i štandove svih gostiju  na kojima su prikazali što sve znaju o našim zemljama. Predstavili su i svoju narodnu glazbu i tradicionalna jela. Organizirali su izlet brodom po Dunavu i u Rudnik soli: Salina Ocnele Mari.

Mulțumesc rumunjskim prijateljima na nezaboravnim danima i gostoprimstvu bez granica!

Sljedeći susret je u Turskoj, predgrađe Istambula - Besiktas od 11. do 17. studenog 2012.

U rubrici opširnije pročitajte izvješće Marte Samardžić o Rumunjskoj i pogledajte fotografije Lee Hreljac.


Izvješće iz Rumunjske

     

 

    U nedjelju 23. rujna 2012.oko 20,00 sati u Rumunjsku su  krenule učenice Osnovne škole Podmurvice: Lea Hreljac, Rea Mikelić, Lea Vukoja i ja. Na putu su nas pratili učitelji škole.

   Put je trajao oko četrnaest sati vožnje. Nakon naporne noći konačno se stiglo na odredište – grad Drobeta Turnu Severin. On se nalazi na lijevoj obali Dunava i po broju stanovnika malo je manji od Rijeke.

  Po dolasku smo smještene u obiteljima. Prvi dan je protekao u upoznavanju grada i članova obitelji. Drugoga dana  posjetili smo  jednu osnovnu školu. Tamo smo se susrele i upoznale s ostalim učesnicima međunarodne razmjene: djecom i nastavnicima iz Njemačke, Francuske, Portugala, Tenerifa u Španjolskoj, Turske i Walesa u Velikoj Britaniji. Nama u čast domaćini su pripremili priredbu kojom su predstavili svoju školu. U poslijepodnevnim satima program se nastavio i svatko od učesnika je predstavio sebe i svoju zemlju.

   Treći i četvrti dan protekao je u upoznavanju ostalih znamenitosti njihova zavičaja. Tako je treći dan proveden u druženju i vožnji brodom po Dunavu. Posjetili  smo i hidroelektranu. Četvrti je dan bio posvećen prirodnoj slanoj špilji Salt Cave.

   Petoga dana nakon posjete vrtiću oprostili smo se s obiteljima i  domaćinima te krenuli na put prema Rijeci u koju smo stigli kasno u noć.

   Na putu smo se prisjećali veselih trenutaka provedenih na putu i zaključili da su  ovakva putovanja poučna jer omogućuju susret s različitim običajima i ljudima.

 

 

Marta Samardžić, 5.b

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Alida Devčić Crnić   datum: 25. 10. 2012.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju