preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 459419
Ovaj mjesec: 466
Ovaj tjedan: 704
Danas: 12
Vijesti

Riječ ravnateljice

Poštovani roditelji!

U prošlih nekoliko dana svjedoci smo strašne tragedije koja se dogodila u našoj neposrednoj blizini. U našem je gradu prekinut jedan mladi život. Bit će isplakane mnoge suze zbog izgubljenog sina, brata i prijatelja, uzornog studenta.

Nažalost to nije usamljeni primjer nasilja na našim ulicama. Mnogi mladi, ničim izazvani nastradali su jer su se slučajno baš tog trenutka nalazili na tom mjestu, a to je nekome zasmetalo.

I u našoj se školi svakodnevno susrećemo sa blažim, a ponekad i težim oblicima kršenja pravila primjerenog ponašanja. Često ističemo da u našoj sredini ne toleriramo nasilje i da se svi naši učenici u školi trebaju osjećati zadovoljno i sigurno. Biti neugodan prema prijateljima ili učiteljima nije nešto što bi trebalo podržavati i ohrabrivati. Neki naši učenici svojim postupcima ugrožavaju mirnu i ugodnu radnu atmosferu na nastavnim satovima.

Svi naši učenici imaju pravo učiti u ugodnom okruženju, a mi učitelji smo im dužni to i osigurati.

Najoštrije osuđujemo svako verbalno i fizičko zlostavljanje: iznuđivanje novaca i otuđivanje stvari, ruganje, vrijeđanje i omalovažavanje.

Kada se prema svojoj i tuđoj imovini ponašamo neodgovorno, pokazujemo da ne poštujemo jedni druge.

U ovim sve težim socijalnim uvjetima, žalosno je vidjeti bačenu školsku marendu na školskom dvorištu i hodnicima, gađanje mandarinama i jabukama, prolijevanje i špricanje jogurtima.

Upravo sada pred kraj prvog polugodišta pojačano je kupovanje i pucanje petardi. Našu djecu trebamo stalno opominjati da nikada ne zaborave kako nepažnjom mogu prouzročiti bol sebi ili drugome. Nesreće se mogu dogoditi i nama. Kada netko postane invalid, to ostaje cijeli život. Molimo Vas nemojte svojoj djeci omogućiti kupovanje pirotehničkih sredstava.

Osnovne higijenske navike kao i navike dobrog ponašanja nosimo iz roditeljskog doma, a škola je prava sredina koja svoj djeci tijekom odrastanja treba pomoći da izrastu u zdrave, mlade i sretne osobe.

Učimo se toleranciji i nenasilnom rješavanju sukoba.

Pokažimo da nam je stalo do zajedničkog uspjeha. Poštujući i moto naše škole: „Daruj osmijeh –podijeli radost“ jedino zajedno, možemo i hoćemo uspjeti.

Koristimo ovu priliku pozvati vas na Božićno – novogodišnju priredbu koji su pripremili učenici mlađih razreda u utorak, 22. prosinca 2009. godine u 17h.

Radujemo se zajedničkom susretu.

Pred nadolazeće blagdane upućujemo Vam naše najljepše želje!

 

Ravnateljica

Dubravka Dužević
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Roberta Bonassin   datum: 11. 12. 2009.

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju