preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 459757
Ovaj mjesec: 804
Ovaj tjedan: 267
Danas: 120
Vijesti

Međunarodni dan pješačenja - 15. listopada

        U sklopu projekta "Kretanjem do zdravlja", a povodom obilježavanja Međunarodnog dana pješačenja osmi i peti razredi OŠ Podmurvice pješačili su lukobranom, odnosno riječkom šetnicom Molo longo, pod pokroviteljstvom projektnog ureda "Rijeka – zdravi grad" i uz podršku građana treće životne dobi.

Učenici pješačili Molo longom Pješake je Udruga Zdrav život nagradila jabukom, simbolom zdravlja i simbolom projekta i time ujedno najavila obilježavanje Dana jabuka koje je ove godine u organizaciji Dječjeg vrtića Rijeka.

Učenici od prvog do četvrtog razreda pješačili su Učkom, a šesti i sedmi razredi Rtom Kamenjak.

U listopadu 1998. godine, ured "Zdravog grada" uputio je  poziv svim osnovnim školama Grada Rijeke da se aktivno pridruže obilježavanju Dana pješačenja – aktivnostima koje su pokrenute pod nazivom Kretanjem do zdravlja, a uključuju djecu, mlade i osobe treće životne dobi, osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Osnovna škola Podmurvice odazvala se prva!

Dio je ovo članka objavljenog na:

http://www.rijeka.hr/MedunarodniDanPjesacenja

 


 

Od tada do danas uz obilježavanje Međunarodne noći zaštite šišmiša (danas Europske noći) Dana zaštite životinja, Dana jabuka – u mjesecu listopadu redovito se taj dan obilježava u školi i niti jedne godine  nije zanemaren, ni zaboravljen. Učenici su pješačili u Kostreni, uz  Rječinu, na Učki, u Kastvu, Viškovu, Klani, Istri.... 
 
Inicijativa od samog početka rada Interesne grupe građana za unaprjeđenje i zaštitu okoliša  u projektu "Zdravi grad" bila je urediti, očistiti i oplemeniti okoliš, kako bi škole bile u zdravijem i zelenijem okruženju, a  pješačenjem se ukazalo se na važnost kretanja za cjelokupno psihofizičko zdravlje pojedinaca. 
 
Projekt "Kretanjem do zdravlja" provodi se već 13 godinaŠkola Podmurvice ozbiljno je shvatila poruku /misiju i stavila u svoj kurikulum škole – pješačenje u listopadu kao izvanučioničku nastavu u kojoj se djeca bore ne samo protiv pretilosti  nego i raznoraznih ovisnosti o računalu, alkoholu, eksperimentiranju  s lakim (i teškim) drogama. Iako današnja  djeca ne mogu zanemariti TV prijemnike, računala... ipak još se uvijek znaju vratiti prirodi i uživati u ljepoti šetnje jer " zaboravimo li hodati morat ćemo se liječiti" kažu zdravstveni radnici.
 
I upravo zbog toga moto "Kretanjem do zdravlja" dobiva svoje puno značenje. 
(Irena Deže S.)
 
Više o projektu "Kretanjem do zdravlja"

 
 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tanja Šuran   datum: 16. 10. 2011.

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju