preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 458723
Ovaj mjesec: 3319
Ovaj tjedan: 8
Danas: 8
Vijesti

Obilježavanje Erasmus dana u Osnovnoj školi Podmurvice

Osnovna škola Podmurvice bila je domaćin susreta povodom proslave Erasmus dana 2021. Cilj susreta bila je prezentacija projekata i razmjena iskustava.

Ugostili smo dio Primorsko-goranskih odgojno-obrazovnih ustanova koje provode Erasmus projekte: Učenički dom Podmurvice iz Rijeke, Osnovnu školu Branimira Markovića iz Ravne Gore, Dječji vrtić Rijeka i Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića iz Vrbovskog. Virtualnim prisustvom obogatila je ovaj događaj i Osnovna škola Petar Zoranić iz Nina koja je nositeljica Erasmus akreditacije i European Talent Point.


Projekt Učeničkog doma Podmurvice usmjeren je na razvijanje aktivnih i ekoloških generacija kroz razvijanje vlastitih kompetencija, Osnovna škola Branimira Markovića provodi projekt vezan uz mentalno zdravlje učenika, Dječji vrtić Rijeka s inozemnim parterima sudjeluje u projektu koji razvija umjetnost i inovacije, projekt Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića bavi se dobrim načinima uspješnog vladanja. Svoje trenutne projekte predstavili smo i mi: A.L.I.E.N – Art and Literature in Educational's Nature i Centar za osobni rast i razvoj: Biti drugačiji!.

Nakon pozdravne riječi, uslijedilo je predstavljanje sudionika. Naše predstavljanje započeli smo virtualnim pozdravom djelatnica koje su trenutno na mobilnosti u sklopu koje provode job shadowing i teaching assignment u školi Malatya Bilim ve Senat Merkezi za darovite učenike u gradu Malatya u Turskoj. Naši učenici su predstavili projekt A.L.I.E.N – Art and Literature in Educational's Nature koji se bavi umjetnošću i književnošću razvijajući profesionalne vještine, kritičko i kreativno mišljenje te društvene i socijalne vještine. Prezentacijom međunarodnih uspjeha našeg debatnog kluba predstavili smo naš projekt Centar za osobni rast i razvoj: Biti drugačiji! usmjeren je na rad s darovitim učenicima te s učenicima s iznad prosječnim sposobnostima. Naglasak projekta je na učenicima koja su neprimjetna, stidljiva, tiha i povučena s ciljem povećanja dugoročne motivacije za učenje te povećanja samopoštovanja darovitih učenika i učenika s iznad prosječnim sposobnostima. Na kraju smo upoznali naše goste s titulom akreditirane ustanove i novostečenim priznanjem European Talent Point-a. Domjenkom te zajedničkom aktivnošću u Escape roomu zaokružili smo naše ovogodišnje druženje.

Ovo obilježavanje popratili su mediji s prilogom u Novom Listu te Kanalu Ri.

Obilježavanje Erasmus dana odlična je prilika za susrete ustanova koje provode Erasmus projekte čime se na još jedan način ističe važnost suradnje na svim razinama.

 

Učiteljice Ana Marinić i Roberta BonassinPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Roberta Bonassin   datum: 23. 10. 2021.

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju