2021-09-21 09:59:22

Savez Čeha u RH udijelio priznanja najuspješnijim učenicima češkog jezika i kulture naše škole i njihovim mentorima

Savez Čeha u Republici Hrvatskoj krovna je institucija Čeha u Hrvatskoj. Svake godine udjeljuje priznanja uspješnim učenicima češke nacionalne manjine, češkog jezika i češkog jezika i kulture koji su tijekom školske godine postigli uspjehe. Savez Čeha udjeljuje priznanja učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na različitim natjecanjima znanja, sporta, likovnog ili literarnog izričaja i slično na županijskoj ili međužupanijskoj razini. Priznanje ide i učenicima koji su sudjelovali na raznim natjecanjima na državnoj razini.

Tako su učenici naše škole, a koji pohađaju i nastavu češkog jezika i kulture Mate Mršić, Lana Pavić, Mikula Meštrović, Nikola Tadić i Lare Petković od Saveza Čeha u RH dobili priznanja i prigodne poklone za svoje uspjehe tijekom prošle školske godine. Priznanja i nagrade im je prilikom prvog susreta u ovoj školskoj godini udijelila njihova učiteljica češkog jezika i kulture naše škole Maja Burger.

Zahvalnice Saveza Čeha u RH za požrtvovni rad s učenicima dobili su i mentori koji su učenike pripremali za natjecanja; Nada Kegalj, Dijana Toljanić, Tea Vukić, Lorena Andraškić i Ivana Grbac.

 

Napisala: Maja Burger


Osnovna škola Podmurvice Rijeka