2019-10-29 18:22:00

Poštovani roditelji, učenici i žitelji MO Mlaka

Tijekom ove školske godine u školi se provodi projekt Zdravi u zajednici. Projekt se sastoji od predavanja i radionica za učitelje i roditelje, od raznih aktivnosti za učenike te od zajedničkih aktivnosti roditelja i učenika.

Evo, krećemo!

Prvo predavanje održat će naša psihologica Nada Kegalj, prof. u srijedu, 30. listopada u 17,00 sati u školskom holu.  To je 45 minuta prije redovitih informacija.

Tema ovog izlaganja su Influenceri: prodavači magle ili obrt 21.stoljeća?

Tema je izuzetno aktualna. Naglašavamo utjecaj na djecu i mlade, koji zbog svojih razvojnih osobina vole oponašati ljude oko sebe i ljude iz virtualnog svijeta (posebno na društvenim mrežama poput Instagrama i YouTubea).

Ovim izlaganjem želimo  otvoriti rasprava jesu li influenceri prodavači magle samo radi zarade ili je to zanimanje budućnosti? Kako razviti kritičko mišljenje kod učenika koji prate influencerske kanale? Treba li zaštititi djecu od svih negativnih utjecaja koji im onemogućuju pozitivan i skladan razvoj (pod tim mislimo na djetetovo obrazovanje, psihofizičko zdravlje i izgrađivanje djeteta kao osobe kroz usvaja ispravne moralne i društvene vrijednosti i načela)? Treba li ignorirati ovaj problem kao nešto prolazno? Ili treba cenzurirati i zabraniti praćenje influencerskih video kanala djeci i mladima, jer ih čine metom iskorištavanja, metom negativnih utjecaja i moralnih načela?

Nakon predavanja nema ispitivanja, ni usmenog ni pisanog 😊

Veselimo se vašem dolasku!

Učitelji OŠ Podmurvice

Informativni letak u privitku.


Osnovna škola Podmurvice Rijeka