2018-05-29 12:10:37

Izobrazba učenika o volontiranju

    U utorak, 8. svibnja te u srijedu, 9. svibnja 2018. godine, u Školi je organizirana izobrazba učenika o volontiranju. Edukacija je provedena u sklopu projekta „VOLLUMEN – širenje mreže školskog volontiranja“ (pročitajte više : http://udruga-delta.hr/Aktivnosti/VOLLUMEN-sirenje-mreze-skolskog-volontiranja), koju provodi udruga Delta u partnerstvu s udrugom za razvoj civilnog društva SMART, Osnovnom školom Vežica i Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom. Osnovna škola Podmurvice, jedan je od sudionika spomenutog projekta.

     Sudjelovali su učenici šestih razreda (članovi školskog volonterskog kluba i učenici koji pohađaju nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja).

     Radionice su provodile djelatnice Udruge Delta, a učenici su imali priliku saznati što je zapravo volontiranje, tko sve može biti volonter, koja su prava i obaveze volontera, gdje se sve i kako može volontirati. Bilo je vrlo zabavno i poučno te vjerujemo da će nas nova znanja dodatno osnažiti i inspirirati za daljnjim volonterskim djelovanjem! 

 


Osnovna škola Podmurvice Rijeka