2018-05-29 11:25:36

Obilježen Međunarodni dan tjelesne aktivnosti

     U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, učenici šestih razreda sudjelovali su u različitim sportskim aktivnostima u Parku Mlaka i Sportsko- rekreacijskom centru Mlaka. Spomenute aktivnosti organizirane su povodom obilježavanja Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti, a u  okviru projekta „Rijeka – Zdravi grad” te Nacionalnog programa „Živjeti zdravo“.

     Za učenike su se u parku odvijale tradicionalne igre poput skakanja u vreći i badmintona, dok su u sportsko - rekreacijskom centru imali priliku okušati se u kuglanju.

     Aktivnost kuglanja se odvijala uz nadzor trenera Drage Jurišića te hrvatske reprezentativke u  kuglanju, Mateje Juričić, ujedno i četverostruke svjetske juniorske prvakinje i nositeljice svjetskog rekorda 2017. godine. Učenici su prošli mini tečaj  kuglanja, a potom  se  i  međusobno  natjecali  te je na  kraju proglašen pobjednik kojem je uručena simbolična nagrada. U finalu su međusobno zaigrali Marta Kezele, učenica 6.a razreda te učenik 6.c razreda, Vigo Bart koji je na kraju osvojio prvo mjesto. Čestitamo finalistima, ali i svim ostalim učenicima na sudjelovanju! 

     Većini je ovo bio prvi doticaj s kuglanjem, tako da smo se iznimno zabavili, naučili nešto novo i uvjerili se da je zaista u zdravom tijelu i zdrav duh!


Osnovna škola Podmurvice Rijeka