2018-05-08 12:22:22

Učenici OŠ Podmurvice sudjelovali u obilježavanju Dana planeta Zemlje u Parku Mlaka

          Učenici šestih razreda (članovi školskog volonterskog kluba),  sudjelovali su 20. travnja 2018. godine u Parku Mlaka u aktivnostima projekta „Volonteri u parku“ koji se provodi u okviru Nacionalnog programa promicanja zdravlja „Živjeti zdravo“ (pročitajte više: https://zdravlje.gov.hr/programi-i-projekti/nacionalni-programi-projekti-i-strategije/ostali-programi/nacionalni-program-zivjeti-zdravo-2193/2193). Cilj ovih aktivnosti bio je obilježavanje Dan planeta Zemlje kroz oživljavanje i vraćanje djece u park, promicanje zdravih stilova života te podizanje svijesti o odgovornosti prema očuvanju zdravlja i prirode.

 

              Učenici su u parku imali priliku razgledati izložbu likovnih i literarnih radova Gradskog društva Crvenog Križa na temu „Zemlja, moj planet“, kao i izložbu likovnih radova učenika Centra za odgoj i obrazovanje. Uz djelatnike NZZJZ i Javne ustanove Priroda, učenici su šetnjom kroz park raspoznavali pojedine vrste drveća i grmlja, učili o njihovim obilježjima, upoznavali se s važnošću vode za život te uzimali uzorke vode iz potočića koji se nalazi u parku. Također, vrlo zanimljivo bilo je i na info štandu MUP-a gdje su se učenici mogli informirati o programu prevencije zlouporabe alkohola i droga, a ono što se svih najviše dojmilo bilo je isprobavanje tzv. „pijanih naočala". Naravno, nije nedostajalo ni druženja i opuštanja u prirodi.

Sunčano vrijeme i boravak na otvorenom jednostavno su mamili na sudjelovanje u organiziranim igrama kao što su cip-cop, preskakanje užeta, badminton i različite društvene igre.

  

                Radujemo se ponovnom druženju u parku!

 

        Napisala: Sanja Lampret, socijalna pedagoginja.


Osnovna škola Podmurvice Rijeka