2018-02-15 14:30:06

Valentinovo/AntiValentinovo

Pogledajte i prigodni film snimljen u filmskoj radionici učiteljice Sare Livaić:

https://www.youtube.com/watch?v=AZWehHoGpi0&t=2s

 

Valentinovo se tradicionalno 14. veljače obilježilo u školskoj knjižnici. Maleni su izrađivali Valentinovske čestitke, a najbolje su i nagrađene. Za najbolji likovni izričaj čestitke nagrađeni su Marta  Došen iz 3. b razreda i Erin Jurković iz 4. a razreda. Učenička komisija – mladih knjižničara dodijelila je još jednu nagradu Niki Marušić iz 2. b razreda.

Tekstualni dio čestitke najbolje je napisao Emil Čajić iz 4. b razreda: „Volim svoju braću i sestre, mamu i tatu. Hvala što postojite i što me čuvate i igrate se sa mnom. Sretno Valentinovo i curi!“ Luna Gašparini iz 2. b napisala je dugačko pismo svom dečku i malo je intimnije prirode pa ga nećemo objavljivati, ali je nagradu zaista zaslužila za svoj rad i trud – napisala je, što u rimi – što bez rime, dvije pune stranice…Čestitamo pobjednicima iako je bilo teško odabrati jer su svi bili maštoviti i kreativni.

Veliki su sudjelovali u AntiValentinovu, pogledali film:"Is it love?"raspravljali o ženama koje su žrtve nasilja i napisali im čestitku ohrabrenja u kojem im savjetuju što učiniti.


Osnovna škola Podmurvice Rijeka