2017-05-30 09:43:17

Terenska nastava - 39. Proljeće u Ronjgima

Dana 25. svibnja 2017. godine u Ustanovi Ivan Matetić Ronjgov održan je susret učenika osnovnih škola Primorsko – goranske županije, 39. Proljeće u Ronjgima kojemu je cilj njegovanje načela zavičajnosti i prenošenje ljubavi prema kulturnoj baštini na mlada pokoljenja.

U jutarnjem dijelu programa učenici su pod vodstvom mentora stvarali svoja mala umjetnička djela u sljedećim radionicama: pjevački zbor, mladi skladatelji, likovna radionica, kiparska radionica, foto radionica, radionica glagoljice i novinarska radionica.

Iz naše Škole u glazbenoj radionici Pjevački zbor učestvovale su članice Pjevačkog zbora učenika/učenica Škole, učenica Enia Žufić iz 5.b razreda i učenice Neva Klobučar i Mia Sulovskya Vitezica iz 6.a razreda, pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Danijele Vuk.

Zadatak je bio upoznavanje jedne skladbe iz bogatog stvaralaštva skladatelja Ivana Matetića Ronjgova, koji predstavlja simbol glazbe Istre, Hrvatskog primorja i sjeverno-jadranskih otoka i upoznavanje dviju skladbi skladatelja Josipa Kaplana.

Bogat i raznovrstan program, usmjeren je na razvijanje dječjeg stvaralaštva, ali i na stjecanje novih znanja i interpretaciju umjetničkih sadržaja. Poslijepodnevni dio programa bio je namijenjen predstavljanju nastalih radova, gdje su naše imenovane učenice Škole nastupale sa zborom.

Napisala: Danijela Vuk


Osnovna škola Podmurvice Rijeka