2017-03-08 12:17:40

OKOLOnaOKOLO

Naša škola s Udrugom OKOLOnaOKOLO uspješno surađuje  već petu školsku godinu u provođenju školskog preventivnog programa Moj posebni prijatelj. Budući da  naša škola promovira pravo djece s teškoćama u razvoju na izjednačene mogućnosti kako u obrazovanju tako i u društvu ovaj program je više nego primjeren i važan za primjenu u našim nižim razredima. Ove godine programom će biti obuhvaćeni četvrti i treći razredi.

                 
U našoj školi ima učenika s različitim posebnim potrebama pa smatramo kako je iznimno važno senzibilizirati ostale učenike i njihove roditelje na posebnosti djece s teškoćama u razvoju. Program  Moj posebni prijatelj  svojim sadržajima i specifičnim pristupom, te radioničkim oblikom rada  učenicima je vrlo zanimljivim. Na radionicama  veliku važnost posvećujemo komunikaciji među učenicima i  međusobnom razumijevanju i na taj način dugoročno poboljšavamo komunikacijske vještine naših učenika i njihovu toleranciju prema različitostima. Kroz edukativno-iskustvene sadržaje djecu se uči i pruža im se mogućnost uživljavanja u funkcioniranje djece s poteškoćama. .
Učenici naše škole  na radionicama u projektu Moj posebni prijatelj uče kako različitost obogaćuje naše živote i zajednicu u kojoj živimo. Sadržaji projekta se u potpunosti implementiraju u sadržaje Građanskog odgoja i obrazovanja i TŽV. Roditelji  naših učenika se upoznaju s projektom preko informacija koje im prenose djeca i pitanja koja na radionicama učenici dobiju "za odraditi kod kuće sa svojim roditeljima".

Napisala:  Dijana Toljanić


Osnovna škola Podmurvice Rijeka