2011-02-09 23:12:36

Osnovnoškolci s Podmurvica u posjeti županu

 

 

 

 

 

 

 

 

           „Ove godine u sklopu prirode i društva učimo o Primorsko-goranskoj županiji. Htjeli bismo više saznati o tome kako Vi upravljate našom županijom, tko Vam u tome pomaže, je li to težak i zahtjevan posao, po čemu je naša županija značajna za cijelu Hrvatsku“ stoji u pismu koje su učenici 3.a i 3. b razreda Osnovne škole „Podmurvice“ uputili županu Zlatku Komadini s molbom za posjet sjedištu županije.

Župan je tako sa svojom zamjenicom Nadom Turinom – Đurić u srijedu ugostio 40-ak učenika i njihove učiteljice, Denis Pilepić i Teu Vukić. Djeca su pripremila niz zanimljivih i ne baš, komentirao je župan, laganih pitanja. Od toga je li teško biti župan i kako je upravljati županijom do pitanja koliko škola i gradova ima naša županija.

Župan i zamjenica govorili su o posebnostima Primorsko-goranske županije, kulturno-povijesnoj baštini, bioraznolikosti te pomorstvu i brodogradnji. Učenici 3.a i 3. b pokazali su se kao vrsni poznavatelji svoje županije. Pohvalili su župana i zamjenicu za školske – sportske dvorane koje grade za djecu i, kako je zaključio Antonio iz 3.b,  dobre ceste i lijepe zgrade.

Nakon što su pogledali film o županiji „Regija u pokretu“, djeca su se složila da je baš Primorsko-goranska najljepša županija. Za školsku biblioteku župan je svojim počasnim gostima darovao fotomonografiju „Kvarner i Gorski kotar“ Petra Trinajstića, a djeca su dobila i županijske mape s prospektima o županiji. 

 

izvor:

http://www.r-1.hr


Osnovna škola Podmurvice Rijeka