2016-10-27 17:03:31

Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka ove godine obilježava 120. obljetnicu izgradnje Guvernerove palače, spomenika upisanog u Registar nepokretne baštine Republike Hrvatske.

Prvi projekt kojim se obilježila ova – za muzej, grad i Županiju –značajna obljetnica bila je predstavljanje edukativne interaktivne publikacije Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače.

Edukativna interaktivna publikacija Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače namijenjena je primarno djeci osnovnoškolskog uzrasta koju na zanimljivo putovanje prostorima nekadašnje rezidencije riječkih guvernera vodi znatiželjna i zaigrana djevojčica Tia.

Tekst je ilustriran fotografijama predmeta iz fundusa Muzeja pa je i vrijedan izvor informacija o bogatstvu građe koja se čuva muzeju.

 

Na kraju promocije koja se lijepo uklopila i u Mjesec knjige dobili smo na poklon tri knjige edukativne interaktivne publikacije "Tia putuje kroz 120 godina Guvernerove palače" za našu školsku knjižnicu. Ponosno smo se s njom slikali jer bi bilo nepristojno ne poznavati grad u kojem živimo!


Osnovna škola Podmurvice Rijeka