2010-12-02 14:33:00

Kad odrastem bit ću vatrogasac!

      U Osnovnoj školi Kozala održana je svečana dodjela nagrada za ovogodišnje najuspješnije likovne i literarne radove učenika osnovnih škola na temu vatrogastva i zaštite od požara. Na natječaj se odazvalo 18 škola iz  Grada Rijeke s ukupno 174 likovna i 56 literarnih radova. Najuspješniji autori nagrađeni su poklon bonovima od 1000. 750 i 500 kn, a njihovi radovi bit će izloženi u izlozima Grada Rijeke na Korzu.

Gradska vatrogasna zajednica Rijeka u suradnji s Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke, po peti put za redom provela je natječaj za izradu literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola Grada Rijeke i Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, učiti kako spriječiti požar potrebno je od malih nogu, jer su preventiva odnosno sprječavanje nastanka požara najučinkovitije u borbi protiv požara.

Pročelnik Odjela za gradsku upravu i samoupravu Mladen Vukelić i Sonja Damašek-Pađen predsjednica povjerenstva za litererne radove dodijelili su nagrade najboljima i to: u kategoriji nižih razreda Antonu Biliću iz OŠ Turnić, učenicima iz dodatne grupe iz hrvatskog jezika iz Oš Škurinje i Lei Hreljac iz OŠ Podmurvice, dok u  kategoriji viših razreda nagrađeni Antonio Babić iz OŠ Srdoči, Marta Radić iz OŠ Nikola Tesla i Matija Vukelić iz OŠ Gornja Vežica.

U kategoriji likovnih radova od 1. do 4. razreda nagrade su dobili Robert Hrvatin iz Oš Trsat, Maja Stanić iz OŠ Vežica i Dora Fajdetić iz Oš Srdoči, a u kategoriji od 5. do 8. razreda Iva Jurat iz OŠ Ivana Zajca, Dea Šalić iz OŠ Ivana Zajca i Serena Vanić iz OŠ Nikola Tesla. Nagrade su im uručile pročelnica Branka Renko-Silov i Ornela Boseglav, predsjednica povjerenstvo za likovno stvaralaštvo. Također, dodijeljena je posebna nagrada za likovni rad učenika Ivana Kestena iz Centra za odgoj i obrazovanje. U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Kozala i klapa Cinquina.

Čestitamo našoj učenici Lei Hreljac i njezinoj mentorici Ani Troskot na osvojenoj nagradi!

 

izvor: www.rijeka.hr

 

 


Osnovna škola Podmurvice Rijeka