2016-01-07 13:30:25

Likovni natječaj „Kruho-grad“

Mlinar je raspisao nacionalni kreativni likovni natječaj „Kruho-grad“ u kojem su mogla sudjelovati sva djeca od prvog do petog razreda, uključujući i peti razred osnovnih škola diljem Hrvatske. Djeca su trebala nacrtati grad po njihovoj mašti, ali je morao biti složen od Mlinar proizvoda.

Na natječaj je pristiglo 1019 likovnih radova. Stručna komisija, čiji su članovi bili akademski slikari i marketinški stručnjaci, odabrali su najkreativnije radove. Cjelokupan projekt dobio je podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Likovni radovi pristizali su iz cijele Hrvatske i rađeni su u različitim crtačkim tehnikama i likovnim izričajima.

Naš učenik Borna Janežić (4. razred) odabran je među 3 najkreativnija rada u Republici Hrvatskoj, a kojem je mentorica bila učiteljica Ana Troskot. Naime, Borna je osvojio 3. mjesto.

http://www.mlinar.hr/wp-content/uploads/2015/12/Objava-dobitnika-nagradni-natje%C4%8Daj-Kruhograd.pdf

Na natječaju su sudjelovali i učenici produženog boravka od kojih su neki posebno pohvaljeni te će biti nagrađeni personaliziranim magnetima na kojima se nalazi tisak njihova rada:

Deni Ljubičić (1. razred), Damjan Dragičević (1. razred), Ivan Ceranić (1. razred), Leo Šašinka (1. razred), Luka Panić (1. razred), Lucija Širola (1. razred), Mia Zečević (1. razred), Mihaela Stjepić (1. razred), Marta Došen (1. razred), Andrija Mezlar (4. razred) – mentor Ana Troskot

Leda Perić (2. razred), Arbenita Zaharija (2. razred), Nika Butković (3. razred)– mentor Loredana Lerner.

Popis selektiranih radova možete pronaći na linku:
http://www.mlinar.hr/wp-content/uploads/2015/12/Selektirani-radovi-kreativnog-natje%C4%8Daja-Kruhograd.pdf

 

 

Napisala Ana Troskot


Osnovna škola Podmurvice Rijeka