2015-03-27 20:50:04

Posjet Medicinskom fakultetu

Učenici 1. a i 1. b razreda posjetili Medicinski fakultet na kojemu su sudjelovali u prigodnom edukativnom programu povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja, 27. ožujka 2015. godine. Na predavanju su nam na zanimljiv i interaktivan način prezentirali važnost brige o oralnom zdravlju. Utvrđena su znanja o pravilnom i redovitom pranju zubi. Učenici su imali priliku pogledati i edukativnu predstavu u izvedbi studenata stomatologije. Posebni gosti predavanja su bili Jelena Radan i grupa Meritas koji su svojom glazbom razveselili naše prvašiće.

 

 

Učiteljice Marta Jandik i Tatjana Krmpotić

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja, koji se ove godine obilježava pod motom "Zdravi zubi za zdrav život", na Medicinskom fakultetu održana je javnozdravstvena tribina na kojoj je učenicima prvih razreda riječkih osnovnih škola na zanimljiv i interaktivan način prezentirana važnost brige o oralnom zdravlju. 

Djeca osnovnih škola Belveder, Podmurvice, Eugen Kumičić i Gelsi imali su priliku poslušati predavanja o očuvanju zdravlja usne šupljine i zuba, predstavu u kojima su im magarčić Pero i stomatolozi objasnili kako pravilno prati zube, a studenti stomatologije pripremili su bajku o tome kako je div izbio svoj prvi zubić.
 
Posebne gošće tribine bile su Jelena Radan i grupa Meritas, koje su nedavno izdale album pjesama za djecu "Mjesto za mene", a svi sudionici dobili su i poklone. 
 
Tribinu je organizirao Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.


Osnovna škola Podmurvice Rijeka