preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vremenska prognoza

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2011.

Ukupno: 458958
Ovaj mjesec: 5
Ovaj tjedan: 243
Danas: 5
eTwinning

eTwinning je inicijativa Europske Komisije namijenjena međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Portal promiče suradnju škola putem informacijsko – komunikacijskih tehnologija. Osim realizacije projekata, eTwinning omogućuje učiteljima razmjenu znanja i iskustva s kolegama europskih škola, on-line edukacije i odlaske na eTwinning seminare mobilnosti u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU.

 

 

Multilatetalni seminar u Bugarskoj - eTwinning Slavic Seminar, 16.-18.5.2019.
 
Sofija u Bugarskoj bila je, u periodu 16.-18. svibnja 2019., domaćin Multilateralnog seminara OUTDOOR ACTIVITIES IN THE ETWINNING PROJECTS – eTwinning Slavic Seminar na kojem je sudjelovala učiteljica geografije Ana Marinić. Seminar je okupio sudionike iz osam zemalja: Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Poljske i Htvatske odnosno sveukupno 52 sudionika.
eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+ koja osim mogućnosti međunarodne suradnje s drugim školama na zajedničkim virtualnim projektima omogućuje i stručno usavršavanje poput ovog s ciljem uspostavljanja suradnje s europskim kolegama te planiranja i pokretanja međunarodnih projekata. S tematikom Outdoor Activities ovaj seminar stavio je naglasak na učenje izvan učionica koje pruža izazovna i uzbudljiva te drugačija i različita iskustva. Na seminaru smo bili u prilici razmjeniti ideje i primjere dobre prakse s ostalim učiteljima te dogovoriti pokretanje novih projekata, stekli smo nova znanja i potvrdili učinkovitost različitih načina učenja, a sve kroz upoznavanje bugarske kulture. 

          

 
 
 
 
Ana Marinić

_____________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt

Od 29. rujna do 1. listopada 2016. godine, učiteljica Roberta Bonassin sudjelovala je na eTwinning kontakt seminaru na temu Kako osmisliti i provesti kvalitetan eTwinning projekt".

Edukacija je okupila 45 sudionika iz 10 zemalja – Bugarske, Češke, Italije, Mađarske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Srbije i Hrvatske – a radni jezik je bio engleski.

Prvog dana seminara održana su plenarna izlaganja o prisutnosti eTwinninga u Mađarskoj, tehnološkim trendovima u obrazovanju te eTwinning kroskurikularnim projektima. Drugog dana organizirane su radionice na temu uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologija i upoznavanja rada s web 2.0 alatima. Posljednjeg dana seminara predstavljena su tri primjera dobre prakse – eTwinning projekti triju mađarskih osnovnih škola.

U poticajnom su ozračju sudionici seminara razmijenili vlastita iskustva u obrazovanju, istaknuli pedagošku vrijednost eTwinninga te osmislili nove projekte koji će započeti u tekućoj školskoj godini.

http://rijecanin.rtl.hr/rijecanka-medu-pet-uciteljica-iz-hrvatske-na-etwinning-kontakt-seminaru-u-budimpesti/

Roberta Bonassin

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


130 godina OŠ PODMURVICE

Promotivni spot:

130 godina OŠ Podmurvice

https://www.youtube.com/watch?v=_0dhw765KLcLinkovi za učenike


Korisne web stranice

Ostali linkovi
preskoči na navigaciju